top of page

30 liftar - 32 backar

Pistkarta 2022-2023.jpg
Sommerkarta Branäs 2022. med info.jpg

O M R Å D E

 

Branäs är en växande skidort och har blivit omnämnd som Sveriges bästa skidort för barnfamiljer (barnsemesterpriser) inte mindre än 13 gånger!  Det finns 32 nedfarter med en blandning av vanliga backar, funrides, off-pister samt barnbackar. I Branäs finns en gondollift, sittliftar, ankarliftar samt knappliftar och totalt finns 30 liftar och fler kommer att byggas. Ytterligare aktiviteter som längdskidåkning, hundspann, skotersafari etc. finns om man inte bara vill åka utför. I området hittar du även en mängd olika restauranger och det finns mat och dryck anpassade för barnen i alla dessa restauranger. För de som har med sig egen matsäck finns flera grillplatser och värmestugor ute i backarna.

 

På Branäs hemsida -  https://www.branas.se/ - hittar ni all information gällande skidbackar, kartor, liftar, priser, restauranger och liknande.

S O M M A R  I  B R A N Ä S

Under åren har besöker under sommaren ökat markant och under sommarsäsongen är några liftar samt restauranger öppna.
Naturen är lika fantastik under denna period och det finns många aktiviteter att göra såsom att cykla downhill, paddla kanot, fiska, bygga flotte och åka med längs älven, bada, spela padel osv. Många väljer även att hyra ut sina stugor under sommarmånaderna.

I N T Ä K T E R

Branäs växer för varje år som går och fler och fler turister hittar dit. Detta gör att beläggningen på stugorna är hög och genererar fina intäkter för de som vill hyra ut sina stugor några veckor under säsongen.

 

A V S T Å N D

 

Branäs - Torsby ca 7 mil

Branäs - Trysil ca 10 mil

Branäs - Sälen ca 12 mil

Branäs - Oslo ca 20 mil

Branäs - Göteborg  ca 39 mil

Branäs - Stockholm ca 41 mil

Toppexpress_premiär3.jpg
skidakning-09.jpg
BF_mattesdalen_januari.jpg
Buse_barn_solnedgång.jpg
BF_toppen_morgonsol-3.jpg
Branäs gondol.jpg
bottom of page